Baykan Kombi Arıza Kodları

BAYKAN KOMBİ ARIZA KODLARI

 

 

Baykan Yıldız Kombi Arıza Kodları
Baykan Yıldız Plus Kombi Arıza Kodları
Baykan Nayla Kombi Arıza Kodları
Baykan Nayla Plus Kombi Arıza Kodları
Baykan Ay Kombi Arıza Kodları
Baykan Güneş Kombi Arıza Kodları
Baykan Mars Kombi Arıza Kodları

Baykan Mars Kombi Baykan Güneş Kombi
ARIZA KODU ARIZA SEBEBİ – ÇÖZÜMÜ
Baykan E 01 Arıza Kodu YANMAMA DURUMUNDA YA DA BLOKE OLMA DURUMU Brülörün alev almaması durumunda yanar (kombi üç kere yanma teşebbüsünde bulunduktan sonra) kombi bu durumdan kurtarılması için ekranlı versiyonda “E” ile işaretli RESET düğmesine, düğmeli versiyonda ise “A” düğmesini (R-RESET) üzerine bir an geri getirerek sağlanır.

Eğer söz konusu durum sık tekrar eder ise servis ile temas kurulmalıdır.

Baykan E 02 Arıza Kodu HAVA BASINÇÖLÇERİN BOZUKLUĞU Bu işaret duman basınçölçerinin kombinin yanmasına müsaade etmemesi halinde belirir. Bu durumda kombi bloke olur ekranlı modelde “E” ile işaretli Reset tuşuna basarak düğmeli modelde ise “A” düğmesi Reset pozisyonuna bir an için getirilir. Eğer problem devam ediyor ise yetkili teknik servisin müdahalesi gereklidir.
Baykan E 03 Arıza Kodu ISITMA TERMOSTATSININ ESKİDİĞİ Isıtma termostatsının kötü bir şekilde çalışması söz konusu olduğunda belirir, kombi bloke olur, servis müdahalesi gereklidir.
Baykan E 04 Arıza Kodu ÇEŞME SUYU TERMOSTATSININ ESKİDİĞİ Çeşme suyu termostatsının kötü bir şekilde çalışması halinde belirir. Kombi çeşme suyu sıcaklığını kontrol etme imkanını kaybetmiş olduğu halde çalışmaya devam eder. 24 kW baykan eko bitermik kombi için çeşme suyu fonksiyonu tamamen yitirilir. Servisin müdahalesi gereklidir.
Baykan E 08 Arıza Kodu YETERSİZ TESİSAT BASINCI Isıtma tesisatındaki basıncın 0,6 bara inmesi halinde belirir, bu durum kombi stand-by durumuna taşır ve çalışma basıncı eski haline getirilmediği sürece devam eder. Basıncı eski haline getirebilmek için ISITMA TESİSATI BASINCININ KONTROLÜ başlığı altındaki paragrafta tarif edildiği gibi tesisatın doldurulması yeterli olacaktır. Eğer bu durum devam ediyor ise servisi aramak gerekir.
Baykan E 09 Arıza Kodu GÜVENLİK TERMOSTATININ DEVREYE GİRMESİ Primer (birincil) devredeki suyun sıcaklığı 100°C’yi-24 kW Baykan Eko bitermik kombi için 95°C’yi aştığı anda belirir, kombinin çalışması bloke olur. Bu alarm durumunun ortadan kaldırılabilmesi için ekranlı versiyonda “E” ile işaretli RESET düğmesine basınız, ya da düğmeli versiyonda “A” ile işaretli düğme RESET pozisyonuna bir an geri getirilir. Kombiın yeniden yanması sadece devredeki suyun sıcaklığının 60° veya 55 °C’nin altına düşmesi halinde gerçekleşecektir. Eğer bu mekanizma sık sık devreye giriyor ise hiç zaman kaybetmeden servis

ile temasa geçilmelidir.

Baykan E 06 Arıza Kodu GÖNDERİLEN SUYUN SICAKLIĞININ 90°C’Yİ AŞMASI Gönderilen suyun sıcaklığının 90°C’yi aşması durumunda belirir, bu durum kombinin geçici bir süre sönmesine neden olur, bu süre sonrasında sıcaklık 90°C sınırının altına düşünce kombi otomatik olarak yeniden açılır (burada RESET ile müdahale yapmaya gerek YOKTUR). Eğer problem devam ediyor ise servisin müdahalesi gereklidir.
Baykan E 05 Arıza Kodu MODÜLATÖR (KİPLEYİCİ)DE GÖRÜLEN ANORMALLİK Modülatör üzerinde bir anormallik tespit edildiğinde belirir, kombi bloke olmaz çalışmaya devam eder. Böyle bir durumda gaz vanalarının modülatör ile olan bağlantıları kontrol edilmelidir. Eğer söz konusu durum devam ediyorsa servis ile temas kurulmalıdır.
Baykan E 07 Arıza Kodu POMPADA GÖRÜLEN ANORMALLİK Devir daimcide görülen anormal bir durum karşısında belirir. Pompayı bloke olmaktan kurtarmak için ekranlı modellerde “E” ile işaretli RESET tuşuna basarak kombi bloke olmaktan kurtarılır.

Düğmeli modellerde ise “A” ile işaretli düğme Reset pozisyonuna bir an için getirilir.

Eğer problem devam ediyor ise yetkili bir servis ile temas kurulmalıdır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ARIZA KODU ARIZA SEBEBİ – ÇÖZÜMÜ
Baykan LED 80° Arıza Kodu YANMAMA DURUMUNDA YA DA BLOKE OLMA DURUMU Brülörün alev almaması durumunda yanar (kombi üç kere yanma teşebbüsünde bulunduktan sonra) kombi bu durumdan kurtarılması için ekranlı versiyonda “E” ile işaretli RESET düğmesine, düğmeli versiyonda ise “A” düğmesini (R-RESET) üzerine bir an geri getirerek sağlanır.

Eğer söz konusu durum sık tekrar eder ise servis ile temas kurulmalıdır.

Baykan LED 60° Arıza Kodu HAVA BASINÇÖLÇERİN BOZUKLUĞU Bu işaret duman basınçölçerinin kombinin yanmasına müsaade etmemesi halinde belirir. Bu durumda kombi bloke olur ekranlı modelde “E” ile işaretli Reset tuşuna basarak düğmeli modelde ise “A” düğmesi Reset pozisyonuna bir an için getirilir. Eğer problem devam ediyor ise yetkili teknik servisin müdahalesi gereklidir.
Baykan LED 30° Arıza Kodu ISITMA TERMOSTATSININ ESKİDİĞİ Isıtma termostatsının kötü bir şekilde çalışması söz konusu olduğunda belirir, kombi bloke olur, servis müdahalesi gereklidir.
Baykan LED 40° Arıza Kodu ÇEŞME SUYU TERMOSTATSININ ESKİDİĞİ Çeşme suyu termostatsının kötü bir şekilde çalışması halinde belirir. Kombi çeşme suyu sıcaklığını kontrol etme imkanını kaybetmiş olduğu halde çalışmaya devam eder. 24 kW baykan eko bitermik kombi için çeşme suyu fonksiyonu tamamen yitirilir. Servisin müdahalesi gereklidir.
Baykan LED 50° Arıza Kodu YETERSİZ TESİSAT BASINCI Isıtma tesisatındaki basıncın 0,6 bara inmesi halinde belirir, bu durum kombi stand-by durumuna taşır ve çalışma basıncı eski haline getirilmediği sürece devam eder. Basıncı eski haline getirebilmek için ISITMA TESİSATI BASINCININ KONTROLÜ başlığı altındaki paragrafta tarif edildiği gibi tesisatın doldurulması yeterli olacaktır. Eğer bu durum devam ediyor ise servisi aramak gerekir.
Baykan LED 70° Arıza Kodu GÜVENLİK TERMOSTATININ DEVREYE GİRMESİ Primer (birincil) devredeki suyun sıcaklığı 100°C’yi-24 kW Baykan Eko bitermik kombi için 95°C’yi aştığı anda belirir, kombinin çalışması bloke olur. Bu alarm durumunun ortadan kaldırılabilmesi için ekranlı versiyonda “E” ile işaretli RESET düğmesine basınız, ya da düğmeli versiyonda “A” ile işaretli düğme RESET pozisyonuna bir an geri getirilir. Kombiın yeniden yanması sadece devredeki suyun sıcaklığının 60° veya 55 °C’nin altına düşmesi halinde gerçekleşecektir. Eğer bu mekanizma sık sık devreye giriyor ise hiç zaman kaybetmeden servis

ile temasa geçilmelidir.

Baykan LED 70° Arıza Kodu GÖNDERİLEN SUYUN SICAKLIĞININ 90°C’Yİ AŞMASI Gönderilen suyun sıcaklığının 90°C’yi aşması durumunda belirir, bu durum kombinin geçici bir süre sönmesine neden olur, bu süre sonrasında sıcaklık 90°C sınırının altına düşünce kombi otomatik olarak yeniden açılır (burada RESET ile müdahale yapmaya gerek YOKTUR). Eğer problem devam ediyor ise servisin müdahalesi gereklidir.
Baykan LED 30° + LED 40° Arıza Kodu MODÜLATÖR (KİPLEYİCİ)DE GÖRÜLEN ANORMALLİK Modülatör üzerinde bir anormallik tespit edildiğinde belirir, kombi bloke olmaz çalışmaya devam eder. Böyle bir durumda gaz vanalarının modülatör ile olan bağlantıları kontrol edilmelidir. Eğer söz konusu durum devam ediyorsa servis ile temas kurulmalıdır.
Baykan LED 80° + LED 60° Arıza Kodu POMPADA GÖRÜLEN ANORMALLİK Devir daimcide görülen anormal bir durum karşısında belirir. Pompayı bloke olmaktan kurtarmak için ekranlı modellerde “E” ile işaretli RESET tuşuna basarak kombi bloke olmaktan kurtarılır.

Düğmeli modellerde ise “A” ile işaretli düğme Reset pozisyonuna bir an için getirilir.

Eğer problem devam ediyor ise yetkili bir servis ile temas kurulmalıdır.

 

 

 

Bir Cevap Yazın